Dette indhold er sponsoreret 

Der er mange forskellige ting, der kan forbedre akustikken på en arbejdsplads. Ofte vil det kræve nogle ændringer af selve lokalerne, men der er også nogle ting, man selv kan gøre for at forbedre akustikken. Har man ikke mulighed for en større ombygning af kontorarealerne, er det stadivæk muligt at forbedre akustikken markant. Det kan gøres eksempelvis med WoodUpp paneler, som er en æstetisk og elegant løsning på akustikproblemer. Med træpaneler på væggene kan man reducere rumklang og samtidig imponere både ansatte og gæster med sin sans for god stil. Panelerne er nemlig lavet i træsorter som eg, ask eller valnød, som hver har sit særegne udtryk.

Sådan forbedrer du akustikken på arbejdspladsen

En af de største udfordringer på mange arbejdspladser er dårlig akustik. Dette kan have flere årsager, men det er ofte fordi der ikke er tænkt over akustikken, da lokalerne blev bygget eller indrettet. Derfor kan det være en god idé at gøre noget ved problemet, hvis man føler at det skaber et dårligt arbejdsmiljø med støjgener.

Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan forbedre akustikken på sin arbejdsplads. For det første kan man sørge for at isolere lydene fra de omkringliggende rum, så de ikke kommer ind i lokalet. Dette kan gøres ved hjælp af ting som lydisolerende vægge eller loft, eller ved at opsætte skillevægge. For det andet kan man sørge for, at der ikke er generende lyde i lokalet selv. Det kan være en fordel at undlade at spille musik fra højtalere på et kontor, da det vil få medarbejdere, som samtaler, til at snakke højere for at overdøve musikken.

Hvordan kan man forbedre dårlig akustik i et rum?

Der er flere ting man kan gøre for at forbedre dårlig akustik i et rum. For det første, så kan man overveje at lægge nogle tekstiler som f.eks. tæpper eller gardiner på gulvet og væggene. Dette vil hjælpe til at absorbere støjen, og dermed gøre det mindre generende for de personer der befinder sig i rummet. Yderligere kan man også overveje at hænge nogle billeder op på væggene, da dette også vil bidrage til at dæmpe støjen. Endelig kan kan vælge at ophænge træpaneler på væggene.

Negative konsekvenser ved dårlig akustik

Hvis der er for meget lyd eller støj i et rum, så kan det have en negativ indvirkning på ens hørelse. Dette er især tilfældet, hvis man opholder sig i et rum med høj musik, men højlydt snakken og rumsteren kan også være et problen. Desuden kan det virke stressende at sidde i al for megen støj, og stress reducerer ens produktivitet meget.