Det kan let komme til at lyde som en gammel kliche, men ikke desto mindre er det med de små, men sikre skridt, at vi hver især kan forbedre vilkårene for vores planet. Dette gælder for både privatpersoner såvel som virksomheder. Og når man sætter sig ned og tager en pause fra hverdagens stress og jag, og tænker over tingene en ekstra gang, vil det hurtigt blive klart, at dette er et emne, som bliver vigtigere for hver dag der går.

Året der gik var en milepæl inden for miljøet

Vi er kun nogle få uger inde i 2020, men vi er allerede godt i gang med at vende tilbage til vores rutine efter de hyggelige helligdage med vores familier. Det er dog vigtigt ikke at forglemme de massive ændringer vi kom til at se i forbindelse med klimapolitikken. Vi har måske ikke opnået en massiv forbedring af vores planets klima, men borgerne rundt omkring hele verden, især de yngre generationer, er for alvor begyndt at gøre folk opmærksomme på, at det er altså vigtigt at passe på miljøet. Det er ikke noget, som vi må tage for givet. Og heldigvis er der flere og flere hjemmesider, webshops og virksomheder, som også sørger for at drive deres sider og forretninger på en ansvarlig og bæredygtig måde, og derved også gøre omverdenen opmærksom på klimaet.

Det er et stort foretagende at være med til at forbedre samfundet

Her i huset er vi glade for, når folkene bag en hjemmeside vil være med til at tage ansvar over samfundet. Det hører sig med hvad enten det er en dansk eller udenlandsk en af slagsen. Det vægter ligeså meget, når det er en stor multinational virksomhed, hvis forretning berører hele planetens befolkning. Og det gør os specielt glade, når dette samfundsansvar kommer fra hjemmesider, hvis målgruppe umiddelbart beror på det nationale marked.

Man kan altså gøre ens målgruppe opmærksom om vigtige emner, mens man driver en hjemmeside der formidler viden om bl.a. proteinpulver. Dette norske site tager del i klimaet ved at deltage i ordningen for CO2-neutrale hjemmesider. Desuden er de med til at gøre samfundet sundere ved at skrive detaljerede artikler om, hvor vigtigt ens sundhed er. Der er her altså ikke blot tale om prissammenligninger, men også om dybdegående artikler om bl.a. træning, og hvordan det kan forbedre ens fysiske og psykiske sundhed. Med andre ord, så er der en interesse i at medvirke til ens samfunds positive udvikling.   

Man kan altså være med til at sætte et godt skub til et større samfundsansvar på flere måder, bl.a. med et CSR-mærke, hvilket står for Corporate Social Responsibility. Du kan på vores hjemmeside finde alt hvad du behøver at vide om CSR-mærket. Og hvis du gerne vil tage del i den samfundsansvarlige måde at drive forretning på, vil et CSR-mærke være en effektiv tilgang. For det vil sende et positivt billede til omverdenen på at I med glæde tager et samfundsansvar. I kan støtte op om det på flere forskellige måder. Det behøver ikke nødvendigvis være forbundet med klimaet. Det vigtigste er, at I er med til at tage de små skridt.