Dette indhold er sponsoreret 

Er du bekendt med CSR-mærket? Det står for corporate social responsibility, og omhandler samfundsansvar, social ansvarhed og bæredygtidhed. Hvilken betegnelse du vælger at anvende er underordnet, så længe din virksomhed udviser ansvarlighed overfor samfundet. CSR handler om at drive en virksomhed, der mindsker negative påvirkning, men derimod øger en positiv værdi for mennesker, miljø og økonomi. Flere og flere stifter i dag virksomhed, hvilket også betyder at flere opretter webshops. Der skyldes blandt andet også, at mange efterhånd foretækker at handle på nettet. For at kunne differentiere sig for de mange konkurrenter, så kunne et tiltag være at anskaffe sig et CSR-mærke, hvilke din virksomhed kun vil drage fordel af. Læs med i artiklen herunder for at blive klogere på, hvordan virksomheden kan forbedre medarbejdernes vilkår.

Har medarbejderne de rigtige remedier? 

Som virksomhed kan man tage forskellige miljø- og klimahensyn, den kan vælge at fokusere på de sociale vilkår og øge medarbejdernes vilkår. Hvis dette virker overvældende, så behøver virksomheden ikke at fokusere på alle hensynene, men i stedet vælge det der giver mening for virksomheden. Den kan vælge at fokusere på medarbejders vilkår – har de alt, hvad de behøver for at kunne udføre et godt stykke arbejde? Har de de rigtige kontorartikler? Og er faciliteterne på arbejdspladsen gode nok? Dette er blandt andet disse overvejelser, man kan tage for at øge medarbejdernes vilkår. I denne overvejelsesproces kan man dog gøre flere tiltag, blandt andet kontorartiklerne. Overvej hvilket printerpapir virksomheden gør brug af, er det PEFC-certificeret? Som indkøber af PEFC-certificeret papir, kan virksomheden være med til at beskytte verdens skove, og på denne måde tage et miljømæssigt ansvar. 

Virksomheden kan skabe gode rammer for dens medarbejdere 

Som virksomhed og virksomhedsejer, har man et ansvar for at forbedre medarbejdernes vilkår mest muligt. Dette kan ikke kun gøres ved at anskaffe de rigtige remedier, men også forbedre medarbejders komfort. Virksomheden forbedrer medarbejdernes vilkår ved at købe hæve-sænke skrivebord og ergonomiske kontorstole, for på denne måde at minimere skader, som kan være forbundet med stillesiddende arbejde. Derudover kan virksomheden forsøge at give personalegoder, såsom arrangementer og flextider. Som virksomhedsejer vil man kunne opleve at især disse initiativer, kan have en smittende effekt blandt medarbejderne, og vil medvirke til en bedre effektivitet samt omsætning. Det er vigtigt at prioritere medarbejderne, da de er virksomhedens motor og altafgørende for en sund og økonomisk fordelagtig virksomhed.